1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Brzoskwinia | 85g |
0,59 zł
(3,49 zł) |
|
Fasola szparagowa | 200g |
2,44 zł
(5,49 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
Kalafior | 440g |
7,33 zł
(9,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 45g |
5,38 zł
(5,98 zł) |
|
Ksylitol | 7g |
0,36 zł
(12,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
0,35 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
Płatki owsiane | 10g |
0,07 zł
(3,29 zł) |
|
Płatki ryżowe | 50g |
0,89 zł
(3,19 zł) |
|
Ryż brązowy | 115g |
0,86 zł
(2,99 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Sezam | 5g |
0,13 zł
(7,79 zł) |
|
Sól himalajska | 0.25g |
0,00 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |