Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
![]() |
|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Banan | 180g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 1000g |
![]() |
|
Cebula | 210g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Kurkuma | 3g |
![]() |
|
Marchew | 270g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 120ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 1g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 1g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 500g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 25g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 140g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |