1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 750g |
![]() |
|
Cebula | 260g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 27g |
![]() |
|
Fasolka szparagowa mrożona | 225g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 26g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Marchew | 120g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 120ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 1g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 1g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 50g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 300g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 500g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 60g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.25g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 90g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 40g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 90g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 0.25g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |