Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
propozycja przepisu przysłana przez: Farmer
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukinia | 125g |
![]() |
|
Cynamon | 6g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 350g |
![]() |
|
Jabłko | 510g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 51g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 90g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 180g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.2g |
![]() |
|
Pomidory | 300g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 290ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 420g |
![]() |