Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.
3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.
4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 75g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 5g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Marchew z groszkiem mrożona | 225g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 460g |
![]() |
|
Pomidory | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 800g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Seler naciowy | 90g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Tymianek suszony | 5g |
![]() |
|
Łosoś, wędzony | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |