Darmowa dieta 1600 kcal nr 85635



Śniadanie


Omlet warzywny ze szczypiorkiem
348 kcal
Łączna waga porcji: 348g.

B: 24.35 g T: 17.02 g W: 27.09 g (BŁ: 5.2 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

30   5

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka wbijamy do miseczki,lekko roztrzepujemy.Kolejno dodajemy platki owsiane,drobno posiekany szczypiorek i cebule. Papryke kroimy w drobna kosteczke i dodajemy do ciasta.Przyprawiamy kurkuma,pieprzem sola do smaku. Omlet smazyc na rozgrzanym oleju rzepakowym.


Drugie śniadanie


Jaglanka na mleku roślinnym
326 kcal
Łączna waga porcji: 354g.

B: 5.97 g T: 4.57 g W: 66.86 g (BŁ: 2.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

8   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jaglanka na mleku roślinnym: Jaglanka na mleku roślinnym : Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem. Odczekać 2-3 minuty. Zlać wrzątek i przelać kaszę na sitku zimną wodą. Tak przygotowaną kaszę ugotować.


Obiad


Kasza jaglana z cukinią i suszonymi pomidorami
623 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 20.15 g T: 14.77 g W: 106.2 g (BŁ: 6.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   35

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1594 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 58.25 g
Tłuszcz: 49.87 g
Węglowodany: 239.86 g (w tym błonnik: 20.93 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 90g     0,21 zł (1,89 zł)
Cukinia 200g     2,00 zł (8,49 zł)
Jaja kurze całe 150g     1,05 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 154g     1,49 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Kurkuma 1g     0,08 zł (1,69 zł)
Mleko ryżowe 300ml     2,85 zł (9,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Papryka czerwona 100g     1,83 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Płatki owsiane 20g     0,13 zł (3,29 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Suszone pomidory 30g     0,75 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 25g     2,49 zł (2,49 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 240ml 0,00 zł (0,00 zł)



×