Darmowa dieta 1600 kcal nr 88044



Śniadanie


Wafle ryżowe z hummusem
410 kcal
Łączna waga porcji: 180g.

B: 9.24 g T: 24.36 g W: 42 g (BŁ: 6.86 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   38

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.



Drugie śniadanie


Jaglanka na mleku roślinnym
326 kcal
Łączna waga porcji: 354g.

B: 5.97 g T: 4.57 g W: 66.86 g (BŁ: 2.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

8   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jaglanka na mleku roślinnym: Jaglanka na mleku roślinnym : Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem. Odczekać 2-3 minuty. Zlać wrzątek i przelać kaszę na sitku zimną wodą. Tak przygotowaną kaszę ugotować.


Obiad


Wegańskie spaghetti w sosie pomidorowym - jednogarnkowe
542 kcal
Łączna waga porcji: 732g.

B: 25.25 g T: 12.55 g W: 72 g (BŁ: 19.76 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Dodaj wszystkie składniki do rondelka. Przykryj rondelek pokrywką. Gotuj na średniej mocy przez 12-15 minut, mieszaj od czasu do czasu. Gdy makaron jest al dente, podawaj posypane nasionami/serem/ świeżą bazylią.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Wartości odżywcze:


Białko: 48.24 g
Tłuszcz: 54.99 g
Węglowodany: 220.57 g (w tym błonnik: 35.63 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Białe wino 250g 0,00 zł (0,00 zł)
Bulion warzywny 250g     27,30 zł (27,96 zł)
Cebula 200g     0,47 zł (1,89 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Hummus naturalny 80g     2,99 zł (2,99 zł)
Kapary 10g 0,00 zł (0,00 zł)
Kasza jaglana 54g     0,52 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Krążki ryżowe 40g     0,98 zł (2,69 zł)
Makaron z ciecierzycy 200g 0,00 zł (0,00 zł)
Mielona papryka słodka 1g     0,06 zł (1,29 zł)
Mleko ryżowe 300ml     2,85 zł (9,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory koktajlowe 500g     6,98 zł (6,98 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 240ml 0,00 zł (0,00 zł)



×