Darmowa dieta 1600 kcal nr 89531



Śniadanie


Owsianka z miodem, jabłkiem i orzechami
475 kcal
Łączna waga porcji: 452g.

B: 15.11 g T: 13.35 g W: 77.77 g (BŁ: 7.7 g)

Wegetariańskie  

45   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki gotujemy w mleku lub zostawiamy na noc do nasiąknięcia. jabłko i orzechy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do płatek. Podajemy na ciepło lub na zimno



Drugie śniadanie


Monte
331 kcal
Łączna waga porcji: 278g.

B: 11.49 g T: 5.48 g W: 60.69 g (BŁ: 2.94 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

25   12

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Kaszę jaglaną rumienie na patelni (wydobywa fajny orzechowy smak). Następnie bardzo porządnie i długo płucze pod bieżącą wodą jeśli pominiecie ten etap wyjdzie gorzka Następnie gotuje kaszę na mleku, na małym ogniu aż wchłonie płyn. Do dopiero co ugotowanej kaszy wrzucam daktyle, mieszam i odstawiam na ok 5/10min.⁣ 2. Dodaję banan i masło orzechowe. Zaczynam blendować dodając małe ilości mleka kokosowego. Ilość mleka zależy od preferowanej konsystencji kremu. ⁣⁣ 3. Połowę powstałego musu przekładam do osobnego pojemnika. Do reszty dosypuję kakao i dodaję miód. Blenduję.⁣⁣ ⁣⁣
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Wafle ryżowe z miodem i gruszką
528 kcal
Łączna waga porcji: 358g.

B: 4.98 g T: 10.06 g W: 108.08 g (BŁ: 6.74 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   31

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem
  2. Zjedz z gruszką.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1631 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 39.36 g
Tłuszcz: 42.4 g
Węglowodany: 286.25 g (w tym błonnik: 24.36 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 100g     0,50 zł (4,99 zł)
Daktyle suszone 30g     0,96 zł (3,19 zł)
Gruszka 260g     1,82 zł (6,99 zł)
Jabłko 180g     0,79 zł (3,49 zł)
Kakao w proszku 10g     0,47 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 180g     1,74 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Krążki ryżowe 40g     0,98 zł (2,69 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Masło orzechowe 20g     0,71 zł (11,99 zł)
Miód pszczeli 100g     3,75 zł (14,99 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 230ml     4,14 zł (8,99 zł)
Mleko krowie 0,5% 500g     1,50 zł (2,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 200ml     0,70 zł (3,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Orzechy włoskie 10g     1,15 zł (11,49 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Woda 240ml 0,00 zł (0,00 zł)



×