Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Bakłażan | 200g |
2,22 zł
(4,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 80g |
2,24 zł
(6,99 zł) |
|
Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 4g |
0,11 zł
(5,69 zł) |
|
Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Mak niebieski | 5g |
0,16 zł
(6,29 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Melon | 200g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 750ml |
7,12 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 20g |
1,75 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
0,12 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 340ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |