Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze razem z różyczkami brokuła przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy ugotowany ryż i kukurydzę i smażymy przez kilka minut. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę, pieprz, kolendrę.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Brokuły | 150g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 60g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 16g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 60g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 18g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |