Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Cebula | 480g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.6g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jarmuż | 750g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1050g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Marchew | 405g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.6g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.03g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 405g |
![]() |
|
Por | 420g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 30g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 20g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |