Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 20g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 95g |
![]() |
|
Mango | 250g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Musztarda | 40g |
![]() |
|
Nasiona chia | 8g |
![]() |
|
Ogórek | 100g |
![]() |
|
Orzechy brazylijskie | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 18g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 4g |
![]() |