Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze razem z różyczkami brokuła przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy ugotowany ryż i kukurydzę i smażymy przez kilka minut. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę, pieprz, kolendrę.
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Brokuły | 150g |
![]() |
|
Cebula | 145g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kapusta pekińska | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 60g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 40g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 16g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 460g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 60g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |