Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
1. Sałatę opłucz przełóż do miseczki. 2. Wszystko pokrój i wyłóż na sałatę. 3. Skrop oliwą i dopraw. 4. Zjedz z opieczonym chlebem.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Czarne oliwki | 30g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dynia | 110g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 22g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Marchew | 55g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 15g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 90g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 240g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 30g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 90g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 90g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 20g |
![]() |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |