Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Kurczaka i brokuły daj na parę. Parować 30-40min.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Brokuły | 300g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 630g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.6g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 174g |
![]() |
|
Jarmuż | 750g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1050g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Marchew | 405g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6.6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 180g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.03g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 405g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 24g |
![]() |
|
Por | 420g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 4g |
![]() |
|
Woda | 12ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |