1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 340g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 15g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pomidory | 190g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Schab pieczony | 15g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |