Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 70g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 0g |
![]() |
|
Cebula | 170g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 0g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 325g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Liść laurowy | 0g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Marchew | 20g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 330g |
![]() |
|
Rzeżucha | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |