Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 100g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 100g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |