Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Schab bez kości | 300g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 30g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 20g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |