Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Awokado | 40g |
1,24 zł
(13,99 zł) |
|
| Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Bułka grahamka | 50g |
0,68 zł
(0,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 45g |
0,35 zł
(1,39 zł) |
|
| Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
| Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
| Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Pomarańcze | 200g |
1,25 zł
(7,49 zł) |
|
| Pomidory | 70g |
0,37 zł
(3,99 zł) |
|
| Sardynka w oleju | 30g |
1,50 zł
(5,99 zł) |
|
| Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 8g |
0,80 zł
(2,49 zł) |
|
| Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |