1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Hummus z chilli | 70g |
2,62 zł
(2,99 zł) |
|
Kiełki brokuła | 24g |
2,40 zł
(4,99 zł) |
|
Kiwi | 150g |
2,25 zł
(7,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 310g |
5,68 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
0,21 zł
(2,49 zł) |
|
Polędwica z indyka | 100g |
4,70 zł
(7,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Rukola | 40g |
2,40 zł
(5,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 115g |
0,86 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 190g |
3,94 zł
(4,98 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 740ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |