Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
| Bułka grahamka | 50g |
0,68 zł
(0,89 zł) |
|
| Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
0,64 zł
(3,49 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 45g |
0,35 zł
(1,39 zł) |
|
| Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 60g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
| Polędwica sopocka | 24g |
0,68 zł
(16,99 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 200g |
2,79 zł
(3,49 zł) |
|
| Rukola | 60g |
3,59 zł
(5,99 zł) |
|
| Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
| Ser typu "Feta" | 90g |
1,43 zł
(4,29 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 30g |
1,02 zł
(4,59 zł) |
|
| Szczypiorek | 3g |
0,30 zł
(2,49 zł) |