1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 85g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 250g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 116g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 80g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 80g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |