Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 140g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 102g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |