Darmowa dieta 1800 kcal nr 49453



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym
451 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 18.91 g T: 14.95 g W: 63.17 g (BŁ: 5.86 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

38   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Sałatka z awokado i kurczakiem (z chlebem)
366 kcal
Łączna waga porcji: 305g.

B: 15.79 g T: 22.17 g W: 29.52 g (BŁ: 7.18 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

39   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy na parze. Sałatę rwiemy na małe kawałki, awokado kroimy w kostkę, pomidory na pół, cebulę drobno siekamy. Całość polewamy oliwą, doprawiamy i mieszamy. Podajemy z chlebem.


Obiad


Pierś z indyka z ryżem i surówką
478 kcal
Łączna waga porcji: 504g.

B: 39.81 g T: 4.61 g W: 73.54 g (BŁ: 8.4 g)

Bezglutenowe  

44   12

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Pierś z indyka myjemy, kroimy na plastry, nacieramy solą i pieprzem i gotujemy na parze ok. 25 minut.
  2. Ryż przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu.
  3. Surówkę przygotowujemy wg przepisu: https://dieter.pl/potrawa/surowka-z-ogorkow-z-jogurtem-naturalnym

 



Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu
505 kcal
Łączna waga porcji: 521g.

B: 24.48 g T: 20.83 g W: 66.35 g (BŁ: 21.14 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

18   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 1 szklankę wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1800 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 98.99 g
Tłuszcz: 62.56 g
Węglowodany: 232.58 g (w tym błonnik: 42.58 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Cebula czerwona 30g     0,14 zł (2,99 zł)
Chleb żytni 35g     0,33 zł (3,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 50g     0,87 zł (8,69 zł)
Groch, nasiona suche 45g     0,30 zł (2,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 240g     1,85 zł (2,78 zł)
Marchew 40g     0,12 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pierś z indyka 150g     3,62 zł (14,49 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Pomidory koktajlowe 60g     0,84 zł (3,49 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Ryż brązowy 80g     0,60 zł (2,99 zł)
Sałata masłowa 50g     1,78 zł (4,99 zł)
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym 272g 0,00 zł (0,00 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)



×