1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Awokado | 80g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Cebula | 110g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 480ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |