Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
1. Kurczaka kroimy i smażymy na patelni.
2. Kroimy wszystkie warzywa.
3. Jogurt naturalny mieszamy z czosnkiem, solą i pieprzem.
4. Tortillę lekko podsmażamy na patelni, dodajemy na nią warzywa, sos czosnkowy oraz kurczaka, zawijamy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Cebula | 250g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 20g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Mango | 250g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 400g |
![]() |
|
Nasiona chia | 3g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 80g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 500g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 600g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Sól biała | 6g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 186g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |