Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 25g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 153g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 3g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 3g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |