Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Brokuły | 300g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 350ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |