Darmowa dieta 1800 kcal nr 8584



Śniadanie


Kotlety warzywne z ciecierzycy
390 kcal
Łączna waga porcji: 492g.

B: 17.76 g T: 12.3 g W: 60.19 g (BŁ: 15.03 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

27   43

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Drugie śniadanie


Serek z mango
240 kcal
Łączna waga porcji: 350g.

B: 20.71 g T: 1.28 g W: 38.33 g (BŁ: 2.93 g)

Wegetariańskie  

32   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mango kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Obiad


Pieczone bataty
583 kcal
Łączna waga porcji: 530g.

B: 8.32 g T: 20.55 g W: 99.56 g (BŁ: 15.01 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.



Podwieczorek


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
221 kcal
Łączna waga porcji: 881g.

B: 19.63 g T: 2.11 g W: 40.99 g (BŁ: 18.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Kolacja


Makaron z pesto (bezglutenowy)
364 kcal
Łączna waga porcji: 200g.

B: 5.86 g T: 11.14 g W: 60.79 g (BŁ: 1.2 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   49

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1798 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 72.28 g
Tłuszcz: 47.38 g
Węglowodany: 299.86 g (w tym błonnik: 52.28 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bataty 460g     5,29 zł (11,49 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Bułka tarta 55g     0,43 zł (3,89 zł)
Cebula czerwona 105g     0,48 zł (2,99 zł)
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa 240g     1,41 zł (2,49 zł)
Cukinia 500g     4,99 zł (8,49 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czosnek 30g     1,31 zł (2,19 zł)
Jaja kurze całe 51g     0,36 zł (6,99 zł)
Kalafior 440g     7,33 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 10g     1,20 zł (2,99 zł)
Makaron kukurydziany 70g     0,64 zł (4,59 zł)
Mango 140g     2,63 zł (7,99 zł)
Mielona papryka chilli 1g     0,09 zł (2,29 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 30g     3,33 zł (9,99 zł)
Pieprz czarny 1.25g     0,11 zł (1,79 zł)
Pomidory koktajlowe 100g     1,40 zł (3,49 zł)
Płatki owsiane 10g     0,07 zł (3,29 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Sól himalajska 0.25g     0,00 zł (3,49 zł)



×