Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
| Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
| Bułka tarta | 55g |
0,43 zł
(3,89 zł) |
|
| Cebula czerwona | 105g |
0,48 zł
(2,99 zł) |
|
| Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
1,41 zł
(2,49 zł) |
|
| Cukinia | 500g |
4,99 zł
(8,49 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 30g |
1,31 zł
(2,19 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 51g |
0,36 zł
(6,99 zł) |
|
| Kalafior | 440g |
7,33 zł
(9,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 10g |
1,20 zł
(2,99 zł) |
|
| Makaron kukurydziany | 70g |
0,64 zł
(4,59 zł) |
|
| Mango | 140g |
2,63 zł
(7,99 zł) |
|
| Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
| Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1.25g |
0,11 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
| Płatki owsiane | 10g |
0,07 zł
(3,29 zł) |
|
| Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Sól himalajska | 0.25g |
0,00 zł
(3,49 zł) |