Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 120g |
0,75 zł
(2,49 zł) |
|
Kiwi | 225g |
3,37 zł
(7,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Ksylitol | 7g |
0,36 zł
(12,99 zł) |
|
Mango | 140g |
2,63 zł
(7,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 10g |
0,37 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
0,35 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 10g |
0,14 zł
(2,79 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Płatki ryżowe | 50g |
0,89 zł
(3,19 zł) |
|
Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 120g |
1,92 zł
(3,99 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Woda | 730ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |