Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 70g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 0g |
![]() |
|
Cebula | 120g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Cukinia | 425g |
![]() |
|
Czosnek | 0g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 250g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 255g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 50g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Marchew | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 80g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 550g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 60g |
![]() |
|
Rzeżucha | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |