1. Wymieszaj składniki
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
Banan | 60g |
0,30 zł
(4,99 zł) |
|
Bułka tarta | 55g |
0,43 zł
(3,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 105g |
0,48 zł
(2,99 zł) |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
1,41 zł
(2,49 zł) |
|
Cukinia | 500g |
4,99 zł
(8,49 zł) |
|
Czosnek | 20g |
0,88 zł
(2,19 zł) |
|
Dżem truskawkowy niskosłodzony | 30g |
0,46 zł
(4,29 zł) |
|
Fasola szparagowa | 200g |
2,44 zł
(5,49 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 51g |
0,36 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
Kefir, 2% tluszczu | 440g |
2,97 zł
(3,38 zł) |
|
Kiwi | 225g |
3,37 zł
(7,49 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Miód pszczeli | 10g |
0,37 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
2,85 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Ryż brązowy | 70g |
0,52 zł
(2,99 zł) |
|
Sezam | 5g |
0,13 zł
(7,79 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |