1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cukinia | 150g |
1,50 zł
(8,49 zł) |
|
Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Hummus naturalny | 80g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 112g |
0,78 zł
(6,99 zł) |
|
Jarmuż | 50g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Kalafior | 440g |
7,33 zł
(9,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 10g |
1,20 zł
(2,99 zł) |
|
Krążki ryżowe | 40g |
0,98 zł
(2,69 zł) |
|
Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
Rzodkiewka | 60g |
1,25 zł
(2,49 zł) |
|
Sól himalajska | 0.25g |
0,00 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |