1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Brzoskwinia | 340g |
2,37 zł
(3,49 zł) |
|
| Bułka grahamka | 90g |
1,23 zł
(1,78 zł) |
|
| Gruszka | 125g |
0,87 zł
(6,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 230g |
1,78 zł
(2,78 zł) |
|
| Kalafior | 150g |
2,50 zł
(9,99 zł) |
|
| Kiełki brokuła | 32g |
3,19 zł
(4,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Margaryna do pieczywa | 5g |
0,05 zł
(2,69 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 460ml |
4,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Ogórek gruntowy | 40g |
0,73 zł
(10,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
| Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Rzodkiewka | 90g |
1,87 zł
(2,49 zł) |
|
| Ser gouda tłusty | 30g |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
| Sok pomarańczowy | 20g |
0,10 zł
(4,99 zł) |
|
| Sok z buraków | 100g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
| Szynka z indyka | 20g |
0,94 zł
(7,99 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |