Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Brokuły | 500g |
7,49 zł
(7,49 zł) |
|
Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
Dynia | 110g |
0,88 zł
(11,99 zł) |
|
Groch, nasiona suche | 22g |
0,15 zł
(2,69 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 9g |
0,26 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Kalafior | 880g |
14,65 zł
(19,98 zł) |
|
Koper ogrodowy | 55g |
6,58 zł
(8,97 zł) |
|
Marchew | 40g |
0,12 zł
(2,29 zł) |
|
Melon | 200g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
0,19 zł
(1,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Ogórek | 360g |
2,39 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.5g |
0,04 zł
(1,79 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
0,33 zł
(2,49 zł) |
|
Por | 70g |
1,21 zł
(3,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
Sól himalajska | 0.5g |
0,00 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 730ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |