Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 500g |
![]() |
|
Cebula | 570g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Gruszka | 125g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 70g |
![]() |
|
Kalafior | 2790g |
![]() |
|
Kapusta biała | 4500g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Marchew | 370g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.6g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 2100g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.5g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 270g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Schab bez kości | 70g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
![]() |
|
Sól himalajska | 15g |
![]() |