Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 80g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 900g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 400g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 480g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 80g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 150g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Migdały | 35g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 325g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 10g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |