Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 204g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 25g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 3g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 150g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 250g |
![]() |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 272g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 3g |
![]() |