1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 80g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |