Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 420g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Cytryna | 3g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 120g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |