1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czerwona fasola (konserwowa) | 80g |
0,96 zł
(4,79 zł) |
|
| Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 86g |
10,29 zł
(11,96 zł) |
|
| Krążki ryżowe | 30g |
0,73 zł
(2,69 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 50g |
0,41 zł
(2,79 zł) |
|
| Nasiona chia | 15g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 15g |
0,66 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 120g |
2,20 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomarańcze | 240g |
1,50 zł
(7,49 zł) |
|
| Pomidory | 240g |
1,28 zł
(3,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
| Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |
|
| Woda | 580ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Śledź marynowany | 150g |
3,64 zł
(8,49 zł) |