Darmowa dieta 2000 kcal nr 25812



Śniadanie


Owsianka z suszonymi śliwkami
511 kcal
Łączna waga porcji: 360g.

B: 19.08 g T: 13.13 g W: 83.44 g (BŁ: 8.43 g)

Wegetariańskie  

21   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.



Drugie śniadanie


Kanapki z pastą z awokado i sardynki (wersja lżejsza)
311 kcal
Łączna waga porcji: 229g.

B: 13.24 g T: 11.71 g W: 42.75 g (BŁ: 8.44 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

16   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.



Obiad


Sałatka ze szpinakiem i pomarańczą
600 kcal
Łączna waga porcji: 470g.

B: 25.39 g T: 21.47 g W: 82.16 g (BŁ: 10.93 g)

Wegetariańskie  

19   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z chlebem.


Podwieczorek


Zupa ziemniaczana
257 kcal
Łączna waga porcji: 696g.

B: 5.27 g T: 10.84 g W: 37.44 g (BŁ: 5.69 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie warzywa obrać, ziemniaki pokroić w plastry a resztę warzyw w kostkę. Masło roztopić w ganku, dodać warzywa, ziemniaki i pietruszkę i to chwilkę podusić. Dolać do tego bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu przez około 25 min. Gdy warzywa będą miękkie, zupę zmiksować.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2049 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 74.61 g
Tłuszcz: 73.3 g
Węglowodany: 294.47 g (w tym błonnik: 41.28 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 40g     1,24 zł (13,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Bulion warzywny 500g     54,61 zł (55,92 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Czosnek 30g     1,31 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Koper ogrodowy 8g     0,96 zł (2,99 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Marchew 30g     0,09 zł (2,29 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Ogórek 40g     0,27 zł (3,99 zł)
Oliwa z oliwek 40g     1,76 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pomarańcze 200g     1,25 zł (7,49 zł)
Pomidory 410g     2,18 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 60g     0,39 zł (3,29 zł)
Sardynka w oleju 30g     1,50 zł (5,99 zł)
Seler, korzeń 20g     0,08 zł (2,69 zł)
Ser mozzarella 60g     1,53 zł (3,19 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 40g     1,00 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Ziemniaki 100g     0,18 zł (3,69 zł)
Śliwki suszone 40g     1,33 zł (4,99 zł)



×