Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
| Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 450g |
1,96 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 20g |
0,15 zł
(1,39 zł) |
|
| Krążki ryżowe | 40g |
0,98 zł
(2,69 zł) |
|
| Makaron pełnoziarnisty | 50g |
0,60 zł
(5,99 zł) |
|
| Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 48g |
1,80 zł
(14,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Ogórek | 40g |
0,27 zł
(3,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 40g |
0,73 zł
(10,99 zł) |
|
| Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
| Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |