Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 85g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 1000g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 65g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 120g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kiełbasa podwawelska | 50g |
![]() |
|
Kminek | 3g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Marchew | 60g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 10g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 40g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Ziemniaki | 200g |
![]() |