1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Bazylia świeża | 6g |
0,48 zł
(7,99 zł) |
|
Fasola szparagowa | 200g |
2,44 zł
(5,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
0,41 zł
(2,79 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
1,12 zł
(4,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 20g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
1,76 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 50g |
0,92 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 460g |
2,45 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 10g |
0,07 zł
(3,29 zł) |
|
Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 40g |
1,33 zł
(4,99 zł) |