1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Awokado | 40g |
1,24 zł
(13,99 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Brzoskwinia | 340g |
2,37 zł
(3,49 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
0,15 zł
(1,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 43g |
5,14 zł
(5,98 zł) |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
0,60 zł
(5,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 460ml |
4,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 40g |
0,73 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 70g |
0,37 zł
(3,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
Sardynka w oleju | 30g |
1,50 zł
(5,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
1,00 zł
(2,49 zł) |
|
Woda | 730ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |