1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 500g |
13,98 zł
(13,98 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Bulion warzywny | 1000g |
109,22 zł
(111,84 zł) |
|
Czosnek | 60g |
2,63 zł
(4,38 zł) |
|
Kalafior | 440g |
7,33 zł
(9,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 80g |
9,57 zł
(11,96 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 70g |
0,64 zł
(4,59 zł) |
|
Marchew | 60g |
0,18 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Seler, korzeń | 40g |
0,15 zł
(2,69 zł) |
|
Sól himalajska | 0.25g |
0,00 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 200g |
0,37 zł
(3,69 zł) |