Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 101g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 275g |
![]() |
|
Sok anansowy | 150g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 1.1g |
![]() |