1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 151g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 6g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |